ua en ru

СБУ викрила на хабарі чиновників Держагентства водних ресурсів

СБУ викрила на хабарі чиновників Держагентства водних ресурсів Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Голови управління вимагали гроші з підприємців за дозвільні документи

Служба безпеки України (СБУ) викрила на хабарі чиновників Державного агентства водних ресурсів України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили на хабарі керівництво Запорізького регіонального управління Держагентства водних ресурсів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили, що двоє керівників управління через підлеглих систематично вимагали гроші з підприємців за погодження дозвільних документів.

Так, оперативники спецслужби задокументували, що чиновники, зокрема, вимагали з однієї з комерційних структур 15 тис. гривень за погодження документації на водопостачання комунальному підприємству.

Наголошується, що співробітники СБУ затримали посадових осіб згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України на робочих місцях під час одержання всієї суми хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.

СБУ викрила на хабарі чиновників Держагентства водних ресурсівСБУ викрила на хабарі чиновників Держагентства водних ресурсів

Фото: СБУ викрила посадовців на хабарах (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві працівники Департаменту захисту економіки та Головного слідчого управління Нацполиции спільно з ГПУ затримали групу осіб, які систематично вимагали від забудовників хабарі за не перешкоджання їхній законній діяльності.