ua en ru

На Волині начальника відділу ДАБІ судитимуть за хабара 4 тис. доларів

На Волині начальника відділу ДАБІ судитимуть за хабара 4 тис. доларів Фото: хабар (vol.gp.gov.ua)

Чиновник вимагав винагороду за ухвалення позитивного рішення щодо об’єкту будівництва

Прокуратура Волинської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вимагання і одержання хабара начальником одного з відділів Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції області. Про це повідомляє новина РБК-Україна з посиланням на прес-службу прокуратури.

"Посадовця та громадянина, який діяв у змові з ним і був посередником, було викрито у Луцьку 25 липня 2018 року прокурорами та працівниками обласного управління Служби безпеки України на одержанні 4 тис. доларів від замовника реконструкції ветеринарної аптеки в одному з районних центрів Волині", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такого хабара чиновник вимагав за ухвалення позитивного рішення за результатами перевірки об’єкту будівництва.

Наразі начальника відділу УДАБІ в області обвинувачують у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) і невдовзі він постане перед судом. Його спільника уже засуджено.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 30 вересня 2018 року затримали чоловіка в момент надання ним 15 тис. доларів хабара прокуророві Генпрокуратури України.