ua en ru

НАБУ затримало чоловіка при спробі підкупу прокурора ГПУ за 15 тис. доларів

НАБУ затримало чоловіка при спробі підкупу прокурора ГПУ за 15 тис. доларів Фото: НАБУ (flickr.com/nab)

У лютому 2018 року прокурор поінформував Генеральну інспекцію Генпрокуратури про пропонування йому хабара

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 30 вересня 2018 року затримали чоловіка в момент надання ним 15 тис. доларів хабара прокуророві Генпрокуратури України. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У Антикорупційному бюро повідомили, що пропозиція неправомірної вигоди надійшла посадовцю в лютому 2018 року, після чого він одразу поінформував про це Генеральну інспекцію ГПУ, за фактом було розпочате досудове розслідування, здійснення якого доручено детективам НАБУ.

Слідство встановило, що неправомірну вигоду прокурору запропонував громадянин, якого обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

"Усвідомлюючи, що за вчиненні кримінальні правопорушення може бути призначене покарання - позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна - громадянин вирішив "домовитися" з прокурором, запропонувавши йому неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. дол. США", - розповіли у НАБУ.

За домовленістю, перша половина суми мала бути сплачена прокурору після зміни кваліфікації злочину на більш м’яку, друга - за фактом подання клопотання до суду.

Надавача хабара було затримано в момент передачі першого траншу із заявленої суми.

1 жовтня 2018 року затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище").

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова арештував заступника міського голови міста Пустомити Львівської області, якого затримали на 20 тис. гривень хабаря.