ua en ru

На Волині виявили майже 150 крадіжок газу

На Волині виявили майже 150 крадіжок газу

У "Волиньгазі" заявили, що найчастіше до "махінацій" з газом вдаються споживачі із сільських місцевостей

Фахівці "Волиньгазу" цього року виявили майже 150 фактів незаконного споживання блакитного палива, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року удвічі більше. Про це повідомляє прес-служба "Волиньгазу".

"У ході проведення численних перевірок наші фахівці прийшли до цікавого спостереження: найчастіше до махінацій вдаються споживачі із сільських місцевостей, менше – жителі міст. Зокрема, найбільше порушень було виявлено у селах Городище, Баїв, Цеперів Луцького району, в населених пунктах Камінь-Каширського, Ратнівського та Володимир-Волинського районів. До відповідальності вже притягнули 120 недобросовісних споживачів. Крадіям газу призначили донарахування, припинили газопостачання та оштрафували на понад мільйон гривень", - розповів голова правління ПАТ "Волиньгаз" Мирослав Коротя.

Так, нещодавно максимальну суму штрафу за крадіжки газу - 170 тис. гривень отримав один із мешканців. Взимку споживач вирішив зекономити на оплаті спожитого газу та здійснив несанкціоноване втручання в лічильник для зменшення його показань.

Таким чином, легальне споживання газу для порушника обійшлося б у рази дешевше, аніж спроба зекономити неправомірним шляхом, зазначили у прес-службі.