ua en ru

На Волині розпочала роботу група швидкого реагування поліції, - Аваков

На Волині розпочала роботу група швидкого реагування поліції, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Територію області будуть цілодобово патрулювати 38 груп швидкого реагування

На Волині сьогодні, 3 серпня, розпочали роботу нові групи швидкого реагування патрульної поліції. Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков на сторінці в Facebook.

"Волинська область - п'ята, після Київської, Львівської, Харківської і Хмельницької, де реалізується наша стратегія створення нової поліцейської системи сервісу і безпеки в сільській місцевості і невеликих міст і селищ", - наголошується в повідомленні.

Як наголошується, територію області будуть цілодобово патрулювати 38 груп швидкого реагування. Всього до складу підрозділів реагування входять 508 співробітників.


"У кожній групі - по двоє поліцейських. Автомобілі оснащені сучасними засобами зв'язку, в тому числі - планшетними ПК, за допомогою яких співробітники мають можливість оперативно отримувати інформацію з електронних баз даних НПУ і МВС. Групи будуть нести чергування в цілодобовому режимі - 4 зміни по 12 годин кожна", - заявив міністр.

На Волині розпочала роботу група швидкого реагування поліції, - Аваков

Фото: інфографіка по роботі патрульної поліції на Волині

За його словами, інформація про правопорушення спочатку надходить керівнику зміни реагування патрульної поліції відділу (або відділення поліції), далі він на інтерактивній карті в онлайн режимі бачить дислокацію нарядів поліції і керує ними, направляючи на виклики.

У патрульних збільшиться кількість обов'язків.

На Волині розпочала роботу група швидкого реагування поліції, - Аваков

Фото: на Волині буде працювати 38 груп швидкого реагування поліції

"Патрульні поліцейські будуть виконувати частину функцій, які раніше були закріплені за дільничними інспекторами, співробітниками поліції у справах дітей, а також забезпечувати безпеку дорожнього руху", - додав Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція планує закупити за Кіотським протоколом авто на суму понад 900 млн гривень.