ua en ru

На Волині якість газу перевірять в трьох лабораторіях

На Волині якість газу перевірять в трьох лабораторіях На Волині якість газу перевірять в трьох лабораторіях

У "Волиньгазі" розповіли про перевірку якості газу

На Волині якість газу перевірять одразу в трьох лабораторіях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Волиньгазу".

"Проби газу були відібрані у присутності журналістів за напрямком його проходження до споживача. На газорозподільній станції (ГРС), де тиск газу з високого понижується до середнього, на газорозподільному пункті, який регулює тиск газу для подачі до житлових будинків та безпосередньо у помешканн споживача. Таким чином ми показали не лише процес відбору газу, а ознайомили з роботою газотранспортної системи, що дало змогу переконатися в її герметичності і неможливості додати будь-які сторонні продукти", - розповів начальник управління експлуатації ПАТ "Волиньгаз" Андрій Цибульський.

Перші висновки оприлюднили фахівці лабораторії "Укртрансгаз" щодо проби газу, відібраної на газорозподільній станції. Результати показали, що основний показник його якості – теплота згоряння становить 8 240 ккал/куб. м, що майже на 8% перевищує вимоги держстандарту.

За результатами протоколів якості газу, які щомісяця отримує ПАТ "Волиньгаз", впродовж року середня теплота згорання газу на Волині коливалася від 8 000 до 8 200 ккал/куб. м. Така різниця в калорійності залежить від точки відбору та джерела надходження палива: власного видобутку чи імпортований.

"Це означає, що у двох споживачів, при використанні однакового об'єму газу, коефіцієнт корисної дії буде відрізнятись. Якщо газ має меншу калорійність, то комусь для обігріву помешкання чи підігріву їжі потрібно буде затратити більший об’єм енергоресурсу, що ставить споживачів у нерівні умови", - додав Андрій Цибульський.