ua en ru

Volvo вкладе в створення СП з Dongfeng Motor 890 млн дол

Volvo заплатить 5,6 млрд юанів (890 млн дол.) за пакет акцій в спільному підприємстві з китайською Dongfeng Motor Group Co., що зробить Volvo найбільшим у світі виробником вантажівок, повідомляє телеканал "Росія 24".

Volvo, яка на даний момент займає друге місце за величиною серед виробників вантажівок у світі, отримає 45% у СП, яке буде виробляти і продавати вантажні автомобілі під брендом Dongfeng, а також автобуси і транспортні засоби спеціального призначення.

Volvo розширює своє виробництво в Китаї на тлі високих темпів зростання економіки Китаю. Згідно з прогнозами постачання вантажівок зростуть цього року до 3 млн одиниць після щорічного зниження в останні два роки, свідчать дані Китайської асоціації автовиробників.

"Китай є найбільшим ринком вантажних автомобілів у світі, загальний обсяг ринку важких вантажівок тут еквівалентний ринкам Європи і Північної Америки разом", - сказав головний виконавчий директор Volvo Олоф Перссон. За його словами, СП поліпшить позиції Volvo на китайському ринку і допоможе компанії стати більш конкурентоспроможною на світовому ринку.

При цьому альянс з Volvo допоможе Dongfeng вийти за межі Китаю. У раді директорів СП Dongfeng буде мати чотирьох представників з семи, а Volvo три. Також Dongfeng буде призначати керуючого директора, а Volvo зможе призначити головного фінансового директора.

За словами представників Volvo, операція повинна бути схвалена регуляторами і завершити її планується протягом року.

На цьому тлі акції Volvo виросли до 18-місячного максимуму, а обсяги торгів перевищують середній рівень приблизно на 20%. Капіталізація досягла 32,3 млрд дол.

Читайте також: Чистий прибуток Volvo Group за 9 місяців 2012 р. скоротився на 21,7% - до 1,57 млрд дол