ua en ru

Volvo зважився на кардинальне оновлення практично всього модельного ряду

У 2013 році шведський автоконцерн Volvo, прагнучи зробити свої автомобілі ще більш досконалими і доступними для покупців, зважився на кардинальне оновлення практично всього модельного ряду.

На завершилася в кінці минулого тижня автомобільній виставці в Женеві, компанія представила відразу шість моделей, які зачепила рестайлінг - універсали V60 і V70, кросовер XC60, універсал підвищеної прохідності XC70, а також два седана - S60 і S80.

Варто зазначити, що зміни в зовнішньому вигляді відразу впадають в очі - автомобілі обзавелися новими радіаторними гратами, бамперами, а також передніми і задніми фарами.

Інтер'єр новинок також отримав безліч цікавих доповнень - на всі моделі були встановлені новітні електронні приладові панелі, лобові стекла і рульове колесо оснастили підігрівом, а автомобілі з автоматичною трансмісією додатково отримали підрульові пелюстки.

Окремо варто відзначити інноваційну мультимедійну систему Sensus Connected Touch, яка може похвалитися наявністю 7-дюймового сенсорного екрану, взаємодіяти з якими можна навіть у рукавичках, що вельми актуально для країн з холодним кліматом.

Використовуючи Sensus Connected Touch, водій може виходити в інтернет і користуватися онлайн-картами Google, шукати необхідну інформацію у Вікіпедії, яку можна відтворювати в звуку системи завдяки спеціальній функції TripInfo, а також слухати музику, перемикаючи треки за допомогою системи голосового управління.

Для багатьох водіїв назва Volvo вже давно стала синонімом безпеки на дорозі тому немає нічого дивного в тому, що при оновленні своєї модельної лінійки, шведський автовиробник приділив велику увагу цьому питанню.

Компанія оснастила свої оновлені моделі комплексом систем активної безпеки, що отримав назву IntelliSafe. У нього входять такі інноваційні технології, як система адаптивного круїз-контролю, подушка безпеки для пішоходів, а також унікальна функція виявлення пішоходів поблизу автомобіля з можливістю повного гальмування в екстреній ситуації на швидкості до 50 км/год.

Зауважимо, що зміни не торкнулися кросовер XC90, випуск нового покоління якого запланований вже на 2014 рік.