ua en ru

Volvo, за неофіційними даними, буде виробляти автомобілі на південно-заході КНР

Шведський автовиробник Volvo, придбаний китайської Zhejiang Geely Holding Group у Ford Motor у серпні 2010 р., буде виробляти автомобілі на південно-заході Китаю, повідомили сьогодні інформовані джерела, передає РБК.
"Було прийнято рішення виробляти автомобілі Volvo в Ченду (адміністративний центр провінції Сичуань). У Шанхаї буде розташовуватися штаб-квартира і центр розробок китайського підрозділу Volvo", - уточнили вони. Крім того, згідно з даними інформованих осіб, глава Geely Шуфу відвідав м. Ченду напередодні, де провів зустріч з мером міста.
У прес-центрі Volvo від коментарів на цей рахунок відмовилися.
Нагадаємо, в серпні 2010 р. один з найбільших у Китаї автовиробників - компанія Zhejiang Geely Holding - завершила операцію з покупки в американського автоконцерну Ford Motor Co. шведської Volvo Cars, що займається виробництвом легкових автомобілів, за 1,8 млрд дол. При цьому китайська компанія повідомила, що не збирається впроваджувати свою корпоративну культуру в Volvo Cars, а дозволить шведському автовиробникові продемонструвати свої сильні сторони. "Geely - це Geely, а Volvo - це Volvo. Geely не буде виробляти Volvo, так само як і Volvo не буде виробляти Geely", - заявили представники китайської компанії, додавши при цьому, що відносини Geely-Volvo можна швидше порівняти з відносинами двох братів , ніж з стосунками батька і сина. Угода з купівлі Volvo Cars була укладена 28 березня 2010 р. Сама покупка обійдеться Geely в 1,8 млрд дол., ще 900 млн дол. компанія планує витратити на розвиток бізнесу Volvo і його повернення до прибутковості. Таким чином, загальна сума вкладень Geely складе 2,7 млрд дол.