ua en ru

Волонтери вивезли 18 тіл українських військових з підконтрольною бойовикам зони

Експедиційної волонтерською групою за підтримки цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України вже знайдено і вивезено 18 тіл загиблих українських військових з територій, які знаходяться під контролем незаконних військових формувань на Донбасі.

Експедиційної волонтерською групою за підтримки цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України вже знайдено і вивезено 18 тіл загиблих українських військових з територій, які знаходяться під контролем незаконних військових формувань на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявив голова правління ВГО "Союз "Народна пам'ять", безпосередній учасник пошуку та евакуації Ярослав Жилкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми стартували в минулий вівторок, і перші результати пішли в той же день. На вчорашній день ми знайшли 18 тел. Сьогодні ми працюємо на братському похованні, масовому, і поки рано робити висновки", - заявив Жилкін.

За словами Жилкіна, станом на 9 вересня з 18 тіл ідентифіковано одне і зібрано достатню кількість матеріалу для ідентифікації інших.

Також було зазначено, що незаконні військові формування, контролюючі території на Донбасі, досить толерантно і без особливих проблем забезпечують експедиційній групі безпеку, як транспортування, так і на місцях. При цьому, головною умовою бойовиків було те, щоб пошуком і вивозом тіл загиблих українських військових займалися виключно громадські організації.