ua en ru

У Волновасі поліція затримала екс-працівника "виправної колонії" ДНР

У Волновасі поліція затримала екс-працівника "виправної колонії" ДНР Фото: макіївчанин, який працював на терористів

У 2015 році він був охоронцем ув’язнених у Макіївській виправній колонії №97

У Волновасі Донецької області поліція затримала чоловіка, який 2015 року працював на окупантів ДНР та був охоронцем ув’язнених у Макіївській виправній колонії №97. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що житель Макіївки потрапив у поле зору правоохоронців, коли чекав поїзд до Кропивницького.

"Так, поліцейські помітили 32-річного чоловіка, який намагався поїхати до матері в Кропивницький. Громадянин нервував та уникав зустрічі з нарядом поліції. Чоловік із бойовим минулим був негайно затриманий та доставлений у Волноваський відділ поліції, де розповів усі подробиці перебування у незаконних збройних формуваннях", - йдеться в повідомленні.

Зокрема в поліції з'ясували, що до лав терористів чоловік вступив у вересні 2015 року, маючи намір збагатитися.

"На посаді молодшого інспектора нагляду та безпеки чоловік охороняв ув’язнених у Макіївській виправній колонії №97. Через три місяці він вирішив покинути роботу, де платили менше 2 тисяч гривень та звільнився. Із того часу останній ніде не працював та проживав за місцем мешкання разом із родиною. При першій спробі покинути окуповану територію колишній бойовик був затриманий поліцейськими", - доповіли у відомстві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності).

Нагадаємо, раніше правоохоронці Бахмутського відділу поліції в ході відпрацювання оперативної інформації затримали 32-річного місцевого жителя, одного з активних учасників незаконного збройного формування.