ua en ru

У Бахмуті затримали бойовика, який охороняв штаб ДНР в захопленій прокуратурі

У Бахмуті затримали бойовика, який охороняв штаб ДНР в захопленій прокуратурі Фото: у Бахмуті затриманий 32-річний місцевий житель

У Бахмуті затриманий 32-річний місцевий житель

Правоохоронці Бахмутського відділу поліції в ході відпрацювання оперативної інформації затримали 32-річного місцевого жителя одного з активних учасників незаконного збройного формування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції Донецької області.

Встановлено, що в травні 2014 чоловік вступив в ряди бойовиків, і відразу йому довірили охорону штабу ДНР, який розташовувався в адміністративному будинку місцевої прокуратури. Отримавши позивний і озброївшись автоматом Калашникова, він здійснював контроль за будівлею.

Повідомляється, що охоронцеві було дозволено застосовувати зброю у разі нападу на будівлю солдатів ВСУ, а також тих громадян, які не підтримували ідею "русского мира". Грошей новобранець за службу не отримував, працював за "ідею".

Крім того, після того, як ватажки дізналися про те, що наймит має водійське посвідчення, він був переведений на посаду водія помічника коменданта ДНР.

"На цій посаді чоловік побачив всю красу "російського світу". В цей час з'явилося нове слово в лексиці бойовиків - "віджати". Бойовик бачив, як привозили чуже майно, приводили в підвал людей, які не були згодні з діями терористів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, не погодившись з такими методами роботи, він попросив перевести служити його на незаконно встановлений блокпост. На цій посаді він здійснював перевірку транспортних засобів, документів, а також проводив огляд громадян. Все це - на безоплатній основі, через місяць він поїхав в РФ. По поверненню вирішив не виходити з дому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ватажок самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко заявив про намір подальшого розширення "Новоросії" до Одеси і Дніпра.