ua en ru

Volkswagen планує інвестувати 1 млрд євро у відновлювані джерела енергії

Найбільший автомобілебудівний концерн в Європе, німецький Volkswagen, планує інвестувати протягом наступних двох років близько 1 млрд євро у виробництво енергії за допомогою відновлюваних джерел. Таке повідомлення сьогодні з'явилося в німецькій пресі, передає Reuters.
Концерн планує викупити частку щонайменше у двох морських вітрових електростанціях (ВЕС). Крім того, до кінця 2011 р. Volkswagen може оголосити про початок співпраці з компанією Windreich, яка займається будівництвом станцій.
Зазначимо, що інвестиції значно перевищили первинні плани концерну. В кінці червня ц. р. Volkswagen оголосив, що спрямує на ці цілі 600 млн євро.
Даний проект - не перший досвід звернення концерну до поновлюваних джерел енергії. Завод в портовому м. Емден, на якому виробляються автомобілі моделі Passat, забезпечується енергією ВЕС, яка, за підрахунками компанії, здатна виробляти 20 млн кВт/год електрики на рік.
Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, Seat, Skoda.