ua en ru

Volkswagen направить на врегулювання "дизельного скандалу" 15 млрд доларів

Volkswagen направить на врегулювання "дизельного скандалу" 15 млрд доларів Фото: 26 липня суд у Сан-Франциско проведе слухання з приводу "дизельного скандалу"

Понад 10 млрд доларів будуть направлені власникам автомобілів, ще 5 млрд - у спеціальні фонди для компенсації наслідків викидів

Німецький концерн Volkswagen виділить 15 млрд доларів на врегулювання "дизельного скандалу", що розгорівся у вересні минулого року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, знайомих з ситуацією.

Згідно з повідомленням, із цих коштів трохи більше 10 млрд доларів будуть направлені власникам автомобілів за системою зворотного викупу. Ще 5 млрд доларів автоконцерн планує направити в спеціальні фонди, створені для компенсації наслідків викидів.


Максимальна сума, яку може заплатити автомобілістам Volkswagen, - 10,033 млрд доларів, кажуть джерела агентства.

Як пише Reuters, виплати почнуться не раніше жовтня. Також ввтомобилисты зможуть вирішити, чи варто їм продавати свої транспортні засоби, до грудня 2018 року.

Крім цього, 26 липня суд у Сан-Франциско проведе слухання, на яких може попередньо схвалити угоду про врегулювання дизельного скандалу". Після цього буде призначено остаточне затвердження.

У вересні минулого року вмериканские влади звинуватили німецький концерн Volkswagen в тому, що встановлене на його машинах програмне забезпечення дозволяє обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Нагадаємо, у січні цього року акції Renault впали за розслідування махінацій з екологічними тестами.