ua en ru

Волкер: Україна та США співпрацюють, щоб попередити втручання у вибори

Волкер: Україна та США співпрацюють, щоб попередити втручання у вибори Фото: Андрій Парубій та Курт Волкер (РБК-Україна)

Волкер та Парубій провели зустріч сьогодні, 14 вересня

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що США працюють з Україною для забезпечення безпеки виборів. Про це Волкер заявив у ході зустрічі з главою Верховної ради України Андрієм Парубієм, повідомляє прес-служба українського парламенту.

Як зазначається, Волкер та Парубій провели зустріч сьогодні, 14 вересня 2018 року.

"Україна часто зазнає кібер- та інформаційних атак з боку Росії. Тому зараз, напередодні виборів, надважливою є підтримка і співпраця з США, які дуже добре знають, що таке російські кібератаки, зокрема, втручання у вибори", - сказав Парубій.

У свою чергу, Волкер додав, що безпека виборів є спільним інтересом України та США, тому США "активно співпрацюють з української владою і неурядовими організаціями, щоб забезпечити безпеку виборів”.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Волкер провів зустріч з президентом України Петром Порошенко, у ході якої обговорювалися ситуацію на Донбасі, енергетичну безпеку й санкційну політику.

Додамо, раніше Волкер заявляв, що український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на контрольованих терористичними угрупуваннями "ДНР" та "ЛНР" територіях.