ua en ru

Волкер: Кабмін робить недостатньо для українців на підконтрольних бойовикам територіях

Волкер: Кабмін робить недостатньо для українців на підконтрольних бойовикам територіях Фото: Петро Порошенко та Курт Волкер (president.gov.ua)

За його словами, українська влада не має плану реінтеграції територій після завершення збройного конфлікту

Український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на контрольованих терористичними угрупуваннями "ДНР" та "ЛНР" територіях. Таку думку висловив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю "Радіо Свобода".

За словами Волкера, українська влада не має плану реінтеграції територій після завершення збройного конфлікту.

Разом з тим, попередні ідеї з реінтеграції, за його словами, "не мають потужної політичної підтримки, і є мало ознак, що це було б пріоритетом для українського уряду".

"Це ганебно тому, що ці люди, які живуть на контрольованих гібридними силами територіях, пройшли багато чого. Це змушує їх бути дуже незадоволеними урядом України", - зазначив Волкер.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником США Куртом Волкером. Порошенко з Волкером обговорювали ситуацію на Донбасі, а також було наголошено на важливості продовження санкційної політики проти РФ до повної деокупації України.

Також повідомлялося, що президент України Петро Порошенко зі спеціальним представником Сполучених Штатів з питань України Куртом Волкером обговорили безпекову ситуацію на сході України та скоординували подальші кроки для деокупації Донбасу під час зустрічі у Вашингтоні.