ua en ru

Волкер і Сурков на зустрічі в Сербії обговорили перемир’я на Донбасі

Волкер і Сурков на зустрічі в Сербії обговорили перемир’я на Донбасі Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

У Белграді відбулися переговори щодо перемир'я на сході України

У столиці Сербії відбулися переговори спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера і помічника російського президента Владислава Суркова щодо перемир'я на сході України. Про це повідомив міністр закордонних справ Сербії Івіця Дачич, передає ВВС.

Голова сербської дипломатії для національного телебачення Сербії заявив, що ця зустріч - "показник зміни та покращення зовнішньополітичної позиції Сербії".

Сербські ЗМІ вважають, що ця зустріч відбувається у Сербії, тому що Сурков є в списку західних санкцій і не може в'їжджати в країни ЄС.

Зазначено, що Сербія підтримує територіальну цілісність України, але відмовляється приєднатись до санкцій ЄС проти Росії. Синхронізація зовнішньої політики Сербії з ЄС і запровадження санкцій щодо РФ є частиною переговорного процесу Белграда з Брюсселем.

Як повідомляється, зовнішню політику Белграда ЗМІ часто називають "сидінням на двох стільцях", тобто спробою вгодити як ЄС, так і Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер зустрінеться з помічником президента Росії Владиславом Сурковим 7 жовтня 2017 року.