ua en ru

Волкер: РФ вважає, що продовженням війни на Донбасі може послабити Україну

Волкер: РФ вважає, що продовженням війни на Донбасі може послабити Україну Фото: Курт Волкер (РБК-Україна)

Волкер заявив, що Україна - це прозахідна, проєвропейська, більш прихильна до НАТО країна

Спеціальний представник США з переговорів щодо України Курт Волкер заявив, що Кремль досі думає, що, продовжуючи війну на Донбасі, може послабити Україну, дестабілізувати її, тиснути на Київ, спробувати утримати країну під російським впливом. Про це він заявив у інтерв'ю "Українському тижню".

За його словами, Україна стала сильнішою, демократичнішою, успішнішою, значно більше уваги приділяє питанням національної ідентичності в усіх громадах. Тепер це прозахідна, проєвропейська, більш прихильна до НАТО країна. І більш антиросійська, бо Росія і далі вбиває українців.

"Хай там що РФ намагалася зробити з Донбасом, це дало протилежний результат. Саме тому я сподіваюся, що ми зможемо працювати з нею, щоб покласти цьому край", - сказав Волкер.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що секторальні і кримські санкції будуть продовжені Європейським союзом. За його словами, якщо у когось виникнуть сумніви на рахунок продовження санкцій, він запрошує їх на Донбас.

Додамо, що Європейського парламент ухвалив резолюцію щодо Росії, особливо щодо ситуації з екологічними активістами та українськими політичними в'язнями.У резолюції міститься заклик до РФ оприлюднити весь список українських полонених на Донбасі і полегшити контакти з ними. Також засуджується триваюче порушення Росією міжнародного права.