ua en ru

Волкер: на Донбасі немає ніяких причин для бойових дій, крім присутності військ РФ

Волкер: на Донбасі немає ніяких причин для бойових дій, крім присутності військ РФ Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

На Донбасі немає ніякого внутрішнього конфлікту, заявив Волкер

На Донбасі немає ніяких причин для бойових дій, крім присутності російських військ. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Голосу Америки".

На запитання журналіста: "чи ви вважаєте, що є реальний шанс покінчити з війною в нинішніх обставинах?" Волкер відповів:

"Думаю, так, якщо президент Путін захоче. Вважаю, що рішення за Росією. Немає ніякого внутрішнього конфлікту, немає підстав для громадянської війни, немає ніяких причин для бойових дій, крім присутності російських військ. Якщо ми домовимося по резолюції, особливо щодо мандата миротворчої місії ООН, яка забезпечить зони безпеки, ми дійсно отримаємо можливість покласти край конфлікту. Така можливість є, але вона вимагає бажання Росії діяти подібним чином".

Нагадаємо, вчора на брифінгу Гельсінкської комісії Конгресу США Волкер заявив, що миротворча місія ООН на Донбасі може розблокувати імплементацію мінських угод.