ua en ru

Волга визнав свою провину в халатності при прийомі на роботу водія в Держфінпослуг

Екс-голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василь Волга не визнає себе винним у скоєнні злочину, в якому його звинувачує прокуратура - вимаганні хабара в розмірі 250 тис. дол. (2 млн грн), однак вважає себе винним у службовій недбалості, проявивши яку, Волга припустив призначення свого водія на одну з високопоставлених посад Держфінпослуг. Про це Волга заявив на сьогоднішньому засіданні Шевченківського суду в ході дачі вільних показань, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я свою вину в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України не визнаю, але вважаю себе винним... в скоєнні злочину, передбаченого ст. 365 КК - службова недбалість. Я знайомий з Присяжнюком (водієм) з 2003 р.", - сказав Волга.

Він також пояснив, що через надмірну завантаженість важливими, за його словами, питаннями не завжди особисто брав участь у вирішенні кадрових питань і підписував документи, особливо кадрового характеру іноді "не дивлячись".

Також він зазначив, що оскільки Присяжнюк був його водієм ще до призначення головою Держфінпослуг і складався з ним в досить тісних робочих відносинах, він прислухався до прохання Присяжнюка і визнав можливим влаштувати його на роботу у відомство.