ua en ru

Біля військової частини в Рівненській обл. затримані журналісти, підозрювані в підготовці диверсії

Біля військової частини в Рівненській обл. затримані журналісти, підозрювані в підготовці диверсії Фото: СБУ

СБУ затримала журналістів телеканалу ZIK

Біля військової частині в Рівненській області затримали групу журналістів, яких підозрюють в підготовці диверсії. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, місцевий мешканець помітив біля військового об’єкта у Рівненській області групу осіб з технічними засобами для зйомок та квадрокоптером. Чоловік повідомив про даний факт командира частини, після чого група осіб була затримана, а на місце пригоди викликали співробітників Служби безпеки України і Нацполіції.

"Співробітникам спецслужби затримані особи представилися як журналісти проекту "Стежками війни" телеканалу ZIK. Вони нібито виконували редакційне завдання щодо зйомок лісового масиву та місцевого туристичного об’єкту "Тунель кохання", - йдеться у повідомленні.

За результатами огляду місця події до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч. 1 ст. 14 (Готування до злочину, підшукування або пристосування засобів чи знарядь, підшукування співучасників або змова на вчинення злочину, усунення перешкод, а також інше умисне створення умов для вчинення злочину) та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомляє телеканал ZIK, знімальну групу програми військових розслідувань "Стежками війни" було затримано неподалік селища Оржів (Рівненська область). Зокрема, правоохоронці затримали автора та ведучого проекту Андрія Стельмаха.

Станом на ранок, 25 квітня, журналістів досі утримують під охороною, в приміщенні управління СБУ в Рівненській області проводиться опитування журналістів.

Крім того, видання зазначає, що за словами керівника прес-групи УСБУ в Рівненській області Інни Ілючок, офіційно члени знімальної групи не затримані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала на Закарпатті банду наркодилерів.