ua en ru

Військовий застрелив на блокпосту чоловіка, який намагався забрати його автомат

Військовий застрелив на блокпосту чоловіка, який намагався забрати його автомат Фото: блокпост ЗСУ в зоні АТО

Проти нападника було застосовано зброю на ураження

У районі населеного пункту Луганське Бахмутського району Донецької області під час спроби заволодіти автоматом АК-74 у військовослужбовця військової служби за контрактом у відповідь було застосовано зброю. Нападник загинув, повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зазначено, що перед тим на блокпосту з метою перевірки документів було зупинено громадянина, який прямував із м. Бахмут Донецької області з окупованої території.

За даними штабу, під час перевірки документів було виявлено довідку від 15.07.16 про звільнення після відбування покарання з Єнакіївської колонії за ст. 115 КК (умисне вбивство), яка була завірена печаткою ДНР.


"Постовий вирішив провести громадянина до представника військової контррозвідки. Під час супроводження з невідомих причин громадянин здійснив спробу заволодіння особистою зброєю військовослужбовця, який у відповідь здійснив попереджувальний постріл у повітря. У подальшій спробі напасти на військовослужбовця проти нападника було застосовано зброю на ураження", - йдеться в повідомленні.

Про загибель цивільної особи повідомлено військову прокуратуру Донецького гарнізону та чергового Бахмутського відділу поліції ГУНП у Донецькій області.

Представниками військової комендатури м. Бахмут на адресу Бахмутського відділу поліції ГУНП в області направлено повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області двоє рибалок підірвалася на розтяжці, встановленій диверсійно-розвідувальною групою бойовиків поблизу села Лопаскине Новоайдарського району.