ua en ru

Військова рада Єгипту внесла поправки до виборчого законодавства

Військова влада Єгипту змінила виборче законодавство напередодні парламентських виборів, запланованих на 28 листопада ц.р., передає "Сіньхуа".
Раніше, згідно із законом, третина місць в парламенті відводилася незалежним кандидатам, проте сьогоднішнім рішенням влади ця норма була скасована, що спровокувало хвилю обурення з боку багатьох політичних груп, деякі з яких навіть погрозили бойкотувати прийдешні вибори.
Тепер політичні партії зможуть офіційно претендувати на місця, що звільнилися, нарівні з незалежними кандидатами.
Згідно з існуючим виборчим законодавством, дві третини місць в парламенті зарезервовано за членами партійних списків. До внесення поправки частина місць, що залишилася, відводилася незалежним кандидатам. Прихильники поправки схильні вважати, що якби цей пункт не був змінений, то до парламенту могли б потрапити прихильники екс-Президента Єгипту Хосні Мубарака.
Нагадаємо, 11 лютого 2011 р. багаторічний Президент Єгипту Хосні Мубарак пішов у відставку на тлі безперервних акцій протесту в країні. Влада в державі перейшла до Верховної ради збройних сил, головою якої є фельдмаршал Мохамед Хуссейн Тантаві.