ua en ru

На військових навчаннях "Захід-2017" вертоліт завдав два незаплановані ракетні удари

На військових навчаннях "Захід-2017" вертоліт завдав два незаплановані ракетні удари Фото: Ка-52 (flickr.com/dan-volkonsky)

Другий ракетний удар стався під час неправильного обстеження вертольота

Місяць тому, 16 вересня, під час третього дня російсько-білоруських навчань "Захід-2017" відбувся не один, а два інциденти за участю вертольота Ка-52. Про це повідомляє РБК з посиланням на два джерела, близькі до Міноборони і до авіаційної галузі.

За словами співрозмовників видання, після польоту, під час якого Ка-52 дав залп у бік глядачів, стався ще один мимовільний постріл.

Так, перший незапланований постріл стався в 14:00 (за київським часом), після чого старший лейтенант Волчков отримав команду припинити виконання завдання, змінив курс і повернувся на базу в Пушкін.

Другий інцидент з Ка-52 стався в 17:12, після приземлення вертольота на злітно-посадкову смугу, розповіло джерело видання, близьке до Міноборони. Воно зазначило, що після того, як військові покинули вертоліт, на місце посадки прибули два технічних фахівця для того, щоб провести післяполітний техогляд. За словами джерела, перший перевіряв вертоліт на предмет пошкоджень, а другий чоловік займався технічним обслуговуванням озброєння.

Останній повинен був відкрити затвор, а потім зробити контрольний спуск, щоб переконатися у відсутності снаряда у каналі ствола. Однак, за словами джерела, технік забув перевірити затвор і відразу натиснув на кнопку электроспуска.

"Якщо б все було виконано інструкції, снаряд б просто впав поряд з машиною, а тут він залишився в стовбурі. У результаті стався постріл, який уразив складське приміщення", - розповів він.

Наголошується, що другий постріл стався 30-міліметровим снарядом, в результаті чого одна стіна складу була частково зруйнована. При цьому ніхто не постраждав.

Нагадаємо, в Міноборони РФ підтвердили інформацію про те, що в ході військових навчань бойовий вертоліт випадково випустив ракети по натовпу глядачів.