ua en ru

Військові компанії РФ на окупованому Донбасі вербують персонал для направлення до Сирії, - ГУР

Військові компанії РФ на окупованому Донбасі вербують персонал для направлення до Сирії, - ГУР Фото: бойовики на Донбасі (strelkov.info)

Попитом у російських “покупців” користуються стрільці переносних зенітно-ракетних комплексів

Представники російських приватних військових компаній, які діють на тимчасово окупованих територіях Донбасу, вербують персонал для направлення до Сирії. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Зазначається, що у з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ спостерігається подальше зниження морально-психологічний стану особового складу та збільшення випадків дезертирств, що пов’язано з невдоволенням умовами проходження служби.

"Представники російських приватних військових компаній, які діють на тимчасово окупованих територіях Сходу, використовують вказану ситуацію з метою вербування персоналу для направлення до Сирії, у т.ч. за рахунок дезертирів, обіцяючи звільнення від переслідувань та грошову винагороду. Найбільшим попитом у російських “покупців” користуються фахівці з досвідом бойових дій за військовими обліковими спеціальностями саперів та стрільців переносних зенітно-ракетних комплексів", - вказано у повідомленні розвідки.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 18 липня У з’єднаннях і частин...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 18 липня 2017 р.

Нагадаємо, у червні повідомлялося, що бойовики на окупованому Донбасі ухиляються від участі в бойових діях.