ua en ru

У військовій прокуратурі створили управління для розслідування російської агресії

У військовій прокуратурі створили управління для розслідування російської агресії Фото: військовий прокурор Анатолій Матіос

Спеціальне управління при ГПУ буде збирати факти вторгнення РФ на територію України

У структурі Головної військової прокуратури створено управління з розслідування російської агресії. Про це в ході брифінгу в четвер, 3 вересня, в Києві повідомив заступник Генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні прийнято рішення і утворено у складі головної військової прокуратури Управління з розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку у складі 34 осіб, - сказав Матіос.

"Управління буде займатися виключно розслідуванням, об'єднанням, акумулюванням та аналізом і напрямком кримінальних проваджень в суд, які стосуються документального підтвердження, збору доказів та отримання в подальшій перспективі вироків українських судів про ведення агресивної війни, російського військового вторгнення на територію України, сприяння терористичними організаціями ДНР, ЛНР", - додав він.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони (РНБО) вчора, 2 вересня, на засіданні схвалила нову військову доктрину, в якій Російська Федерація визначається противником України.