ua en ru

Військовослужбовці ЗСУ в зоні АТО забезпечені бронежилетами на 67%, - Міноборони

Військовослужбовці Збройних сил України, які виконують завдання в зоні антитерористичної операції, забезпечені бронежилетами на 67%.

Військовослужбовці Збройних сил України, які виконують завдання в зоні антитерористичної операції, забезпечені бронежилетами на 67%. Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед, повідомила прес-служба Міноборони.

"Станом на 6 липня військовослужбовці забезпечені бронежилетами першого, другого та четвертого рівнів захисту на понад 67%. Потреба складає 24 тис. 857 комплектів, в наявності 17 тис. 648, замовлено 28 тис. 357 комплектів. Орієнтовно цю потребу ми зможемо задовольнити на 100% до кінця поточного місяця", - повідомив Мехед.

Заступник міністра оборони України зазначив зауважив, що кевларовими шоломами військовослужбовці забезпечені менш ніж на 1%.

"З початку проведення АТО в частини (підрозділи), через довольчі органи надійшло 405 шт., при цьому потреба в цих індивідуальних засобах захисту складає 24 тис. 857 шт. На сьогодні замовлено 10 тис. кевларових шоломів, орієнтовний термін постачання - 20 вересня. Решта особового складу забезпечено шоломами сталевими. Для забезпечення повної потреби необхідно додаткове виділення коштів у сумі 28,4 млн грн", - зазначив Мехед.

Водночас він підкреслив, що всі бронежилети, які були передані волонтерами в зону АТО, будуть замінені.

Мехед повідомив також, що станом на 6 липня в якості гуманітарної допомоги від Франції надійшла одна тисяча бронежилетів, та від Сполучених Штатів Америки 700 бронежилетів 3 класу.

"Окрім того, з початку антитерористичної операції від фізичних та юридичних осіб у якості благодійної допомоги підрозділами ЗС України отримано 2 тис. 576 бронежилетів, які завезені безпосередньо у військові частини", - додав Мехед.