ua en ru

Воєнний стан в Україні. Данілов назвав умову для введення

Воєнний стан в Україні. Данілов назвав умову для введення Фото: секретар РНБО Олексій Данілов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав умову для запровадження воєнного стану в Україні. Залежить від обставин, які будуть відбуватись в країні.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на його інтерв'ю виданню "Апостроф".

Данілов зявив, що сьогодні нема потреби у запровадженні воєнного стану.

“Я б не лякав людей зараз запровадженням воєнного стану. Рішення прийматимуться залежно від тих обставин, які сьогодні будуть у країні. Сьогодні я можу сказати, що таких обставин немає. А якщо вони завтра з'являться, то відразу будуть ухвалені відповідні рішення, ніхто не буде з цим зволікати", - повідомив секретар РНБО.

Щобільше, такої ситуації, яка відбувалася у 2014 році, коли військові не захищали свою країну - такого точно не буде, уточнив він.

Позиція Зеленського

Раніше в ЗМІ поширилась інформація про можливість введення воєнного стану в країні. Президент України тоді спростував це.

"Воєнний стан буде введено, він (екс-нардеп Олег Ляшко) сказав. Для чого? Він розуміє, що відбувається з людьми, з ринками? Люди бояться, інвестори починають йти після фрази воєнний стан", - зазначив Зеленський.

Рада готова

Раніше віце-спікер Верховної ради Олександр Корнієнко заявив, що парламент готовий зібратися за кілька годин, якщо доведеться проголосувати за введення надзвичайного чи воєнного стану в Україні.

Загроза вторгення РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що загроза вторгення Росії в Україні триває досі. Росія продовжує загострювати безпекову ситуацію вздовж кордону України.

Також раніше Зеленський відповів, чи готова Україна відмовитись від вступу в НАТО в обмін на відвід військ РФ.

"Дивно чути від російської сторони прохання про будь-які гарантії, коли стільки обіцянок вже порушено самою російською стороною", - заявив президент України.