ua en ru

Військова техніка США у Польщі є пропорційною відповіддю на дії РФ, - НАТО

Військова техніка США у Польщі є пропорційною відповіддю на дії РФ, - НАТО Фото: Роуз Гетемюллер

Розгортання американської техніки призначене для стримування і оборони

Заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер заявила, що розгортання американських танків і бойових машин в країнах Центральної і Східної Європи є пропорційною відповіддю на агресивні дії Російської Федерації по відношенню до країн Балтії і НАТО в цілому. Про це вона розповіла в інтерв’ю виданню BNS, яке наводить The Baltic Times.

За її словами, у альянсу не було планів збільшення присутності на східному фланзі до того, як РФ почала демонструвати агресивну поведінку.

"Ми всі стурбовані агресивними діями Росії в останні роки - вторгнення і захоплення території України в Криму і нарощування російських військ в Західному військовому окрузі. Проте НАТО не бачить безпосередньої загрози російського вторгнення в простір альянсу… Ми завжди повторюємо, що дії НАТО є пропорційними, співмірними і оборонними", - підкреслила Гетемюллер.

Заступниця генсека зазначила, що розгортання техніки США призначене для стримування і оборони.

"Повернення американської бронетехніки до Європи є відповіддю на те, що робить Росія… Дехто в Росії каже, що це поспішна операція, що йдеться про велику кількість техніки. Але насправді ми говоримо про 3500 співробітників, 87 танків і 144 бойових машин Bradley. Це важливий крок, але він призначений для стримування і оборони", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Російська Федерація бачить загрозу в дислокації американської військової техніки в Польщі.

Раніше повідомлялося, що у Польщу 12 січня 2017 року прибула перша партія військової техніки з США.