ua en ru

Військова прокуратура стягнула 18 млн гривень за зрив поставок палива для армії

Військова прокуратура стягнула 18 млн гривень за зрив поставок палива для армії Фото: прокуратура

Прокуратура оштрафувала ТОВ "Вог Аеро Джет"

Головна військова прокуратура стягнула 18 млн гривень штрафних санкцій з Товариства з обмеженою відповідальністю "Вог Аеро Джет" за зрив постачання дизельного палива для потреб армії. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

"Господарським судом міста Києва 30.03.2017 і 04.04.2017 задоволено дві позовні заяви Головної військової прокуратури та стягнуто з ТОВ "Вог Аеро Джет" на користь Міністерства оборони України 18 млн гривень штрафних санкцій за невиконання умов договорів з постачання 8 тис. тонн дизельного палива для потреб Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ГПУ, у ході підготовки матеріалів для судового розгляду Головна військова прокуратура врахувала, що дії недобросовісних постачальників призводять до підриву обороноздатності ЗСУ в умовах проведення АТО.

За даними ЗМІ, "Вог Аеро Джет" входить в групу "Континіум". Їм також належить "Банк інвестицій та заощаджень".

У той же час в прес-службі "Вог Аеро Джет" повідомили РБК-Україна, що не згодні з рішенням суду, своєї провини у зриві поставок палива не визнають і планують подати апеляційну скаргу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці проводять обшуки в одному з офісів ПАТ "Укрзалізниця". Обшуки мали відношення до операцій за позикою дизельного палива з компанією "ВОГ Аеро Джет".