ua en ru

Військова прокуратура проводить ряд обшуків в рамках розслідування справи Клименка

Військова прокуратура проводить ряд обшуків в рамках розслідування справи Клименка Фото: Олександр Клименко (УНІАН)

Проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії "Успішна країна"

Слідчі Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України від 19 жовтня 2017 на підставі відповідних дозволів суду проводять обшуки за місцем проживання осіб, які причетні до функціонування "схем" екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що з метою отримання доказів незаконної легалізації коштів, проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії "Успішна країна".

Як відомо, головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 256, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України.

Зазначимо, що Клименко підозрюється в участі в організованій колишнім президентом України Віктором Януковичем злочинній організації, у вчиненні в її складі злочину у сфері службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі у великому розмірі.

Нагадаємо, раніше військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, Клименко через офшорні компанії легалізував майже 800 млн доларів.