ua en ru

Військова прокуратура оголосила про підозру у держзраді 144 працівникам прокуратури Криму

Військова прокуратура оголосила про підозру у держзраді 144 працівникам прокуратури Криму Фото: Анатолій Матіос

Прокурорам інкримінується державна зрада

Військова прокуратура оголосила про підозру у державній зраді 144 працівникам прокуратури Автономної Республіки Крим, які перейшли на бік незаконної влади. Про це в ході брифінгу повідомив головний військовий прокуратур України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"У лютому було порушено кримінальне провадження стосовно тих осіб та службовцям української влади, які несли свою роботу і виконували свою функціональні обов'язки на території АР Крим, які перейшли на бік агресора. За цей період зібрано безперечну доказову базу, яка на сьогодні дає підстави оголосити підозри 144 колишнім працівникам української прокуратур, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України. Цим особам сьогодні в передбаченому законом порядку оголошений підозри", - заявив Матіос.

Він зазначив, що в цей момент відбувається передача цих підозр на територію АР Крим.

"Там присутній адвокат, призначений за державні кошти, який представляє інтереси всіх 144 підозрюваних", - заявив прокурор.

"Цим особам буде обрано запобіжний захід, а при відсутності їх на території України, вони будуть оголошені в розшук", - заявив Матіос.

Матіос зазначив, що середній вік цих прокурорів з 1980 року народження і пізніше. "Це всі громадяни України, які присягали на вірність українському народу і приносили присягу прокурора", - зазначив військовий прокурор.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України підозрює у держзраді 76 екс-депутатів Верховної Ради Криму.