ua en ru

Військова прокуратура назвала причину загибелі контрактника Повітряних сил

Військова прокуратура назвала причину загибелі контрактника Повітряних сил Фото: військова прокуратура (УНІАН)

Солдат залишив передсмертну записку

Контрактник, якого знайшли із вогнепальним пораненням в одній із військових частин Повітряних сил, вчинив самогубство. Про це йдеться у повідомленні прес-служи військової прокуратури Центрального регіону України.

"15.03.18 близько 2 години ночі на території однієї з військових частин Повітряних сил ЗСУ (м. Миргород) в добовому наряді застрелився старший солдат контрактної служби 1993 р.н., який займав посаду старшого механіка інженерно-авіаційної служби авіаційної ескадрильї.", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що солдат також залишив передсмертну записку. За фактом самогубства відкрито кримінальне провадження.

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група, котру особисто координує військовий прокурор Полтавського гарнізону Центрального регіону України. До розслідування залучені слідчі Миргородського відділу поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Полтавського гарнізону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в одній із військових частин Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) у четвер, 15 березня, загинув контрактник. У військовій частині проводиться службове розслідування.

Раніше у штабі антитерористичної операції заявили про початок службового розслідування через хуліганську стрілянину двох військовослужбовців поблизу Слов'янська (Донецька область).