ua en ru

Військова медицина України наближається до стандартів НАТО, - Порошенко

Військова медицина України наближається до стандартів НАТО, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко додав, що на сьогодні військові медики отримали більше 20 нових машин

Військова медицина України наближається до стандартів НАТО. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ході робочого візиту у Донецьку область, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми створили сучасну інфраструктуру військової медицини і зараз ми на марші для того, щоб адаптувати військову медицину України повністю під стандарти НАТО. Зараз перша допомога надається на полі бою протягом так званої "золотої десятихвилинки". Це десять хвилин, коли оперативність цінується набагато вище за золото. І, на щастя, евакуація поранених здійснюється новітнім адаптованим санітарним транспортом", - розповів Порошенко.

Порошенко також додав, що на сьогодні військові медики отримали більше 20 нових машин, які розроблені за технічними умовами Міністерства оборони з урахуванням бойового досвіду і тих вимог, яким вони мають відповідати. Він також зазначив, що процес оновлення, осучаснення та поставок військової техніки триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко заявив, що на початку агресії Російської Федерації (РФ) в українських військових були відсутні аптечки.