ua en ru

Водієві BMW, за яким поліцейські влаштували переслідування, оголошено про підозру

Водієві BMW, за яким поліцейські влаштували переслідування, оголошено про підозру Фото: водієві BMW оголошено про підозру

Дії водія кваліфіковано як опір працівникові правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків

Водієві BMW Ростиславу Храпачевському, за яким поліцейські влаштували переслідування, оголошено про підозру. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Вчора, 24 лютого, працівники Головного управління Національної поліції в м. Києві оголосили Ростиславові Храпачевському повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 342 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що санкція статті передбачає покарання за вчинення опору представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Слідство з'ясувало, що в ніч 7 лютого під час спроби затримання автомобіля, яким керував Ростислав Храпачевський, один з поліцейських намагався припинити правопорушення і затримати водія. Натомість автомобіль рушив, протягнувши за собою працівника поліції і створивши загрозу його здоров'ю і життю.

Повідомляється, що Храпачевський не став слухати повний текст підозри, який був оголошений слідчим. Цей факт був зафіксований у присутності понятих та підтверджений відеозаписом. Крім того, підозра була направлена йому з повідомленням поштовим зв'язком.

Нагадаємо, 23 лютого поліція мала відтворити погоню за BMW у Києві, в ході якої був застрелений пасажир.