ua en ru

Водій автобуса, який розбився в Швейцарії, був здоровий, - прокуратура

Водій автобуса з бельгійськими туристами, який розбився в Швейцарії, був тверезий і здоровий. Про це повідомив прокурор швейцарського кантону Вале Олів'є Ельсіг, повідомляє Associated Press.

За словами Ельсіга, розтин не виявив ознак захворювання, а експертиза не виявила в крові водія слідів алкоголю. Таким чином, одна з раніше представлених наслідком версій ДТП не підтверджується.

За словами Ельсіга, найближчим часом слідство отримає більше інформації. В даний час фахівці перевіряють транспортний засіб на предмет несправності. Крім того, експерти проведуть розтин тіла загиблого водія, щоб упевнитися, чи не став стан його здоров'я причиною трагічної аварії.

Нагадаємо, у швейцарському кантоні Валу автобус з туристичною групою з Бельгії з не з'ясованих поки причин на повному ходу врізався в стіну тунелю. Жертвами аварії стали 28 чоловік, серед яких 22 дитини у віці 12 років. Ще 24 дитини в результаті інциденту отримали травми різного ступеня тяжкості і були доставлені в лікарні Вале, Лозанни і Берна. Всього в автобусі перебувало 52 людини - школярі з бельгійських міст Хеверле і Ломмел у супроводі вчителів, які поверталися на батьківщину з одного з гірськолижних курортів Швейцарії в долині Валь Д'Аннівьє (Валу), де вони провели тиждень.