ua en ru

Vodafone має намір купити Kabel Deutschland за 7,7 млрд євро

Другий за величиною в світі оператор стільникового зв'язку Vodafone купує найбільшого німецького оператора кабельного телебачення Kabel Deutschland. Сума операції складе 7,7 млрд євро за 100% акцій Kabel Deutschland, або 87 євро за одну акцію, передає телеканал "Росія 24".

Як повідомляє Reuters, покупка німецької компанії стане найбільшим поглинанням Vodafone з 2007 р.

З цієї суми 84,5 євро буде виплачено акціонерам готівкою, а ще 2,5 євро - в якості дивідендів, оголошених Kabel Deutschland в лютому. З урахуванням скоригованого чистого боргу в розмірі 3 млрд євро в станом на 31 березня Kabel Deutschland обійдеться Vodafone в 10,7 млрд євро.

"Попит німецьких споживачів і бізнесу на послуги швидкого широкосмугового доступу та передачі даних продовжує істотно збільшуватися, оскільки споживачі все частіше вдаються до послуг ТБ, фіксованого і мобільного широкосмугового доступу за допомогою численних пристроїв. Об'єднання Vodafone Germany і Kabel Deutschland дозволить нам різко розширити спектр пропонованих послуг у відповідь на зростаючі запити споживачів", - заявив гендиректор Vodafone Вітторіо Колао.

Після публікації новини акції Kabel Deutschland на початку торгів Франкфурті подорожчали на 2,2%, до 85,96 євро.

Раніше Vodafone пропонувала за кабельного оператора 80 євро за акцію. Однак пізніше Liberty Global (яка цього року придбала британського кабельного оператора Virgin Media за 23,3 млрд дол) зробила попередню пропозицію KDG, запропонувавши близько 85 євро за акцію. При такій ціні KDG оцінили приблизно в 7,5 млрд євро.

Якщо угода здійсниться, абонентська база Vodafone поповниться 32,4 млн абонентів мобільного зв'язку, 5 млн інтернет-користувачів і 7,6 млн користувачів кабельного ТБ, які знаходяться в базі Kabel Deutschland.

Покупку Kabel Deutschland британським оператором ще повинні схвалити регулюючі органи і рада директорів німецької компанії. Очікується, що після злиття буде утворена компанія з щорічною виручкою 11,5 млрд євро. У Vodafone розраховують, що загальна виручка може досягти куди більшої суми: 300 млн євро на рік.