ua en ru

У другому турі виборів Ю.Тимошенко додасть 20% голосів, тоді як В.Янукович - 3-5%, - О.Турчинов.

У другому турі виборів Президента України прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко додасть до свого результату у першому турі 20% голосів, тоді як лідер Партії регіонів Віктор Янукович - 3,5%. Про це у ході брифінгу заявив керівник центрального виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна. "Реальний аналіз розкладу голосів говорить, що колосальний потенціал перемогти мають демократичні сили у другому турі. Ю.Тимошенко може впевнено розраховувати на додаткові 20% голосів у другому турі. У той же час, додатковий потенціал В.Януковича експерти оцінюють у 3-5% і не більше. Це свідчить про впевнену перемогу Ю.Тимошенко", - сказав він.

При цьому О.Турчинов запевнив, що "суттєвим аргументом, що ми не допустимо масштабних і тотальних фальсифікацій у другому турі є те, що готувати голосування 7 лютого не будуть представники лише Партії регіонів". "Наразі представники лише двох кандидатів будуть формувати паритетно 50/50 окружні і дільничні комісії", - сказав він.
В цілому О.Турчинов впевнений "у перемозі Ю.Тимошенко у другому турі, бо більшість громадян у першому турі не підтримали прихід до влади криміналітету".