ua en ru

У Львівській обл. вилучено контрабандні 84,5 тис. одиниць квітів.

У Львівській обл. вилучено контрабандні 84,5 тис. одиниць квітів, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.
На кордоні з Польщею в пункті пропуску "Краківець" співробітники Держприкордонслужби та митниці при перевірці двох вантажівок Volvo та DAF виявили, що в документах, наданих для контролю, містяться неправдиві дані щодо кількості та вартості вантажу.
Як виявилося, в одній з машин везли понад 31,5 тис. свіжозрізаних квітів різних сортів, що на більш, ніж на 20 тис. шт. перевищувало задекларовану кількість. Крім цього, у ній було понад 6 тис. живих рослин у горшках (більше на 3 тис. одиниць), а також візки для транспортування рослин та не внесені в документи товари для оздоблення букетів. Схожа ситуація була і з другою вантажівкою. У ній везли більше 38 тис. саджанців клумбових рослин та 3 коробки з бірками з маркуванням вазонів, які не були вказані в документах. Також у ній були візки для транспортування рослин та понад 9 тис. вазонів (на більш як 1 тис. більше заявленої кількості).
Автомобілі з причепами та контрабандним вантажем затримані співробітниками митниці. За оцінкою експертів, загальна їх вартість становить понад 735 тис. грн.