ua en ru

Під час сьогоднішніх мітингів під Київрадою постраждали люди, - нардеп

Організовані народними депутатами від "Батьківщини", "Свободи" та "Удару" спроби захопити будівлю Київради призвели до травмування людей, як з боку учасників мітингу, так і з боку міліціонерів. Про це повідомила народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська.

"Екстремісти, які прийшли під стіни Київради разом під прапорами опозиційних партій, вчинили дії, від яких постраждали не тільки міліціонери, які забезпечували правопорядок, але й учасники мітингу. Одну літню жінку забрала швидка", - заявила народний депутат. - "Я вважаю неприпустимою таку поведінку організаторів акції і тих, хто виконував їх команди. Вони могли "піаритися" на блокуванні органу місцевого самоврядування, і робили це, нехай і всупереч рішенням судів, прийняли рішення, що Київрада повинна працювати, поки не будуть проведені нові вибори і не почне працювати новий склад депутатського корпусу. Але ніхто не мав права провокувати та вчиняти дії, які завдали шкоди здоров'ю людей. Такі дії - кримінальний злочин".

Нагадаємо, сьогодні перед початком пленарного засідання столичного органу місцевого самоврядування народні депутати від "Батьківщини", "Свободи" та "Удару" намагалися увірватися в Київраду під прикриттям бойовиків і димових шашок. Після того, як міліції вдалося утримати кордон, опозиціонери спробували заблокувати рух автомобілів на Хрещатику. Однак і це у них не вийшло. Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк оголосив, що мітинг закінчився, опозиція тепер буде домагатися проведення виборів у Києві через Верховну Раду.