ua en ru

ВО "Свобода" влаштувала бешкет в ОВК 215 округу, - члени ОВК

Підрахунок голосів у 215 виборчому окрузі (Київ) суттєво затримується через агресивні дії представників ВО «Свобода». Про це повідомила уповноважена особа кандидата в депутати Галини Гереги Петро Ковтун.

«Молоді люди поводять себе вкрай агресивно, провокують нас, обзивають, разом з нашими представниками заходять в туалет і знімають на камеру. У залі знаходиться більше 20 чоловік спортивного вигляду, що представляються журналістами від «Свободи». Вони втручаються в підрахунок голосів, члени комісії не раз просили їх припинити крики в залі, але молоді люди не реагують», - сказав Ковтун.

В даний момент, каже він, під дверима лічильної комісії більше 20 представників ВО «Свобода», які скандують «Слава Україні!».

Член виборчої ОВК №215 Олександр Семенець каже, що через те, що відбувається в залі, істотно гальмується підрахунок голосів. «Ми неодноразово просили представників (кандидата від Об`єднаної опозиції) Андрія Іллєнка заспокоїти своїх людей, але на наші прохання не відреагували. Зараз у залі крики і стовпотворіння. Більшість людей в залі - це представники «Свободи»», - сказав Семенець.

Раніше політолог Костянтин Бондаренко закликав журналістів не тиснути на членів виборчих комісій, які ведуть підрахунок голосів. На думку політолога, на комісії ведеться відвертий тиск через ЗМІ та руками відомих політиків.

Читайте також: Результати виборів по округу № 215: Герега випереджає Іллєнко на 112 голосів, оброблено 94,93% протоколів