ua en ru

У Львівській обл. від влучання блискавки загинув 19-річний юнак

У с. Грушів Дрогобицького району Львівської обл. від влучання блискавки загинув 19-річний юнак, який випасав худобу. Про це повідомляє прес-служба ГУ Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Львівській обл.

Крім того, Червоноградська міська лікарня внаслідок поривів вітру позбулась частини даху на площі 20 кв. м. Ще одному медичному закладу в місті Львові по вул. Дністровській (Чорнобильська лікарня) рятувальники МНС були готові надати допомогу у вигляді додаткового аварійного живлення установи. Через негоду лікарня на певний час залишилась без основного електропостачання і живилася від запасних акумуляторів. Станом на 17:10 енергоживлення лікарні завдяки оперативній спільній роботі ГУ МНС у Львівській обл. та представників енергослужб міста вдалося відновити повністю.

Влучання блискавки в дерев'яну церкву села Матків Сколівського району, що визначена як пам'ятка архітектури національного значення (знаходиться під захистом ЮНЕСКО), спричинило до "нетипового" розвитку подій. Система автоматичного пожежогасіння врятувала цінну архітектурну пам'ятку від знищення вогнем. Це перший випадок, коли храм удалося врятувати у непошкодженому вигляді.

Одночасно у м. Львові спалахнули пожежі у 6 квартирах. Дві з них трапилися за адресою вул. Виговського, 89. У квартирах, розташованих поруч, відбулося коротке замикання в телевізорах.

Відключень газо- та водопостачання на території області не відбулося, енергопостачання відновлено у повному обсязі.