ua en ru

У Львові активісти захопили будівлі СБУ, облпрокуратури та арсенал зброї

Во Львове активисты захватили здания Службу безопасности Украины (СБУ), областной прокуратуры и арсенал оружия.

У Львові активісти захопили будівлі Служби безпеки України (СБУ), обласної прокуратури та арсенал зброї. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Так, близько 200 осіб вибили двері в будівлю СБУ та проникли всередину. Ніякого опору охорона СБУ не надавала. Перед будинком і у внутрішньому дворику горять багаття з автомобільних покришок.

Крім того, кілька сотень активістів зайняли будівлю обласної прокуратури на проспекті Шевченка. З вікна третього поверху виставили червоно-чорний прапор. Повідомляється, що активісти викидають техніку, а також документи та спалюють їх.

Також протестувальники захопили територію військової частини № 4114. Військовослужбовці залишили частину беззбройними, арсенал зі зброєю опечатыван.

Тим часом, в казармі триває серйозна пожежа, вже вигорів майже весь другий поверх будівлі. Люди намагаються гасити вогонь відрами з водою, але збити вогонь не вдається. Як повідомляється, є ризик того, що вогонь може перекинутися на арсенал зі зброєю.

Зараз біля частини внутрішніх військ на вул. Стрийської знаходяться близько 10 тис. осіб, ніякої скоординованої діяльності не помітно. У той час як одні протестанти намагаються загасити пожежу в казармі, решта продовжують кидати "коктейлі Молотова".