ua en ru

У Франції під час заворушень у передмісті Парижа арештовано шестеро осіб

Шестеро осіб заарештовано в ході заворушень у передмісті Парижа, що спалахнули після того, як поліція перевірила документи у жінки, чиє обличчя було закрите чадрою, передає Reuters.

Заворушення почалися увечері 19 липня 2013 р. в південно-західному паризькому передмісті Трапп, коли за напад на поліцейського був заарештований чоловік мусульманки, одягненої в нікаб (чадру). Навколо ділянки зібралося близько 250 осіб, які кидали в поліцейських каміння, а також знищували майно, поки прибулий вранці 21 липня ц.р. загін сил спецназ не відтіснив обурену юрбу. За повідомленням свідка, камені полетіли після того, як співчуваючі вимагали звільнити арештованого чоловіка, але у відповідь почули "образи". "Трапп - це одна велика сім'я. Якщо на нас нападають, ми опираємося", - заявив журналістам очевидець подій.

Носіння одягу, що закриває обличчя, у Франції заборонено законом з квітня 2011 р., однак проти заборони виступає численне населення бідних мусульманських передмість, оточуючих практично всі великі французькі міста. Влада побоюється повторення заворушень 2005 р., коли вибух насильства в загальнонаціональному масштабі привів до введення надзвичайного стану в країні. Тодішні хвилювання вважаються самими руйнівними за останні 40 років.

Читайте також: У Франції проти лідера націоналістів Марін Ле Пен можуть бути висунуті звинувачення в расизмі