ua en ru

У Франції знайдено мертвим одного з адвокатів Абрамовича

Один з найвідоміших французьких адвокатів Олів'є Метцнер знайдений мертвим недалеко від острова в Бретані, який належав йому. 63-річний Метцнер відомий тим, що представляв інтереси багатьох знаменитостей, у тому числі російського мільярдера Романа Абрамовича, передає BBC.

У будинку адвоката була виявлена ​​передсмертна записка. Поліція почала розслідування. Поліцейські вважають, що мають справу з самогубством.

Як зазначає BBC, Метцнер належав до невеликої групи адвокатів, які займалися найгучнішими справами протягом останніх двох десятків років. Кілька років тому він представляв інтереси Абрамовича, коли, як повідомляли французькі ЗМІ, поліція зацікавилася історією придбання російським бізнесменом замку Крое на Лазурному березі.

Метцнер також захищав колишнього французького прем'єра Домініка де Вільпена, коли його звинуватили в спробі зганьбити репутацію Президента Ніколя Саркозі. Ще одному клієнту Метцнер - Жерому Кервьєлю, в результаті дій якого банк Societe Generale втратив мільярди євро, - пощастило менше, і він був засуджений.
Французький адвокат також представляв інтереси колишнього глави компанії Vivendi Жан-Марі Мессьєра, якого визнали винним у шахрайстві. Його послугами скористалася і компанія Continental Airlines, яку в підсумку визнали невинною у катастрофі надзвукового лайнера Concorde в паризькому аеропорту в 2000 р.

Читайте також: У Москві знайдений загиблим в своїй квартирі актор Андрій Панін