ua en ru

Внутрішній аудит в КМДА виявив порушення на 304 млн грн, - Кличко

Внутрішній аудит Київської міської державної адміністрації (КМДА) за липень-першу половину листопада виявив порушень на суму понад 304 млн грн.

Внутрішній аудит Київської міської державної адміністрації (КМДА) за липень-першу половину листопада виявив порушень на суму понад 304 млн грн. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає прес-служба КМДА.

"Протягом цього часу управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, яке було реорганізовано в департамент і підпорядкована особисто мені, провела 31 перевірку, результати яких передані в правоохоронні органи. Із загальної суми виявлених порушень фактичні втрати становлять понад 75 млн грн. Були звільнені керівники 5-ти установ. Тепер ними повинні зайнятися правоохоронні органи. І ми звертаємося в прокуратуру не зволікати з розслідуванням виявлених фактів", - підкреслив Кличко.

Крім того, Кличко заявив, що відкриті кримінальні провадження за результатами перевірки в 6 установах. Загальна сума порушень у них досягла 33,7 млн грн, з яких фактичні втрати - понад 4,5 млн грн.

"Ми також провели 11 контрольних заходів спільно з правоохоронцями і виявили фактичні втрати на суму понад 2,5 млн грн, а загальна сума порушень ще більше - 3,7 млн грн", - сказав столичний голова.

Нагадаємо, результати внутрішнього аудиту КМДА тільки за третій квартал цього року виявили порушень на суму понад 195 млн грн.