ua en ru

Внутрішньою безпекою ДФС за 4 місяці розпочато 195 кримінальних справ стосовно співробітників

Внутрішньою безпекою ДФС за 4 місяці розпочато 195 кримінальних справ стосовно співробітників Фото: голова ДФС Роман Насиров

11 співробітників служби визнані винними в корупції

За останні 4 місяці підрозділами внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби (ДФС) розпочато 195 кримінальних проваджень стосовно співробітників відомства. Про це під час брифінгу 30 травня заявив голова ДФС Роман Насіров, передає кореспондент РБК-Україна.


"Тільки за 4 місяці цього року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки розпочато 195 кримінальних проваджень. Для мене відверто це сумна статистика", - заявив Насіров, зазначивши, що протягом поточного року в ДФС було виявлено 32 випадки хабарництва та 92 випадки зловживання владою працівниками відомства.

"Повідомляється 56 особам про підозру у вчиненні злочинів у сфері службової діяльності, у тому числі 29 – за одержання неправомірної вигоди. До суду вже направлено 34 кримінальні провадження, 7 осіб судом вже визнані винними у скоєнні злочинів", - додав Насіров.

За його словами, співробітники внутрішньої безпеки склали і направили на розгляд суду 15 протоколів за вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією. 11 осіб, які фігурують у цих документах, вже визнані винними.

Як повідомлялося раніше, Насіров назвав умови можливої санації "Укрнафти".