ua en ru

ЗНО у Донецькій і Луганській областях буде перенесено на 11-27 липня в цілях безпеки, - віце-прем'єр

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) абітурієнтів у Донецькій і Луганській областях буде перенесено на додаткову сесію, яка пройде з 11 по 27 липня 2014 р. Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Сич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується Донецької та Луганської областей, ми на нараді рекомендували Міністерству освіти і науки України та Українському центру оцінки якості освіти передбачити можливість перенесення тестування дітей у зв'язку зі складною суспільно-політичною ситуацією, у зв'язку із загрозою життю і здоров'ю дітей, у зв'язку з неможливістю доставити до місць тестування тестові завдання, збереження конфіденційності на другу сесію", - заявив Сич.

За його словами, пізніше буде вирішено, де абітурієнти зможуть пройти ЗНО: у Луганській і Донецькій областях або в інших регіонах.

Разом із цим директор Українського центру оцінки якості освіти Ігор Лікарчук заявив, що загалом в Україні зареєструвалося 297 тис. бажаючих пройти ЗНО, з них - 23 тис. у Донецькій області та 13 тис. в Луганській області.