ua en ru

ЗНО неможливо запровадити на вступ для всіх спеціальностей магістратури у вишах, - Гриневич

ЗНО неможливо запровадити на вступ для всіх спеціальностей магістратури у вишах, - Гриневич Фото: Лілія Гриневич (kmu.gov.ua)

У 2018 році обов’язкове тестування складатимуть вступники на магістратуру з "Міжнародного права"

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) неможливо запровадити на вступ для всіх спеціальностей магістратури. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба відомства.

Так, за словами Гриневич, ЗНО є ефективним запобіжником проти корупції під час вступу до вишів, разом з тим, міністр зауважила, що його неможливо запровадити на вступ для всіх спеціальностей магістратури.

Як відомо, цьогоріч абітурієнти для вступу до магістратури за спеціальністю "Право" мали складати ЗНО, а вже у 2018 році, за словами Гриневич, обов’язкове тестування складатимуть вступники й на магістратуру з "Міжнародного права".

Крім того, Гриневич повідомила, що у 2018 році проводитиметься експеримент для вступу за результатами ЗНО з іноземних мов (англійської, німецької, французької або іспанської) на спеціальності галузей знань: "Гуманітарні науки", "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Сфера обслуговування".

"У 2018 році це буде лише експеримент для окремих ВНЗ, а з 2019 року, якщо все вдасться, ця система буде запроваджена на території всієї України", - зазначила Гриневич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні 79% молоді отримує вищу освіту.