ua en ru

Майже 80% української молоді отримує вищу освіту, - МОН

Майже 80% української молоді отримує вищу освіту, - МОН Фото: МОН (Нужненко Сергій/УНІАН)

При цьому 60% молоді отримують освіту за рахунок держбюджету

В Україні 79% молоді отримує вищу освіту. Про це заявив перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець в ефірі "5 каналу".

"За ступенем охоплення вищою освітою, ми займаємо десь десяту, дванадцяту позицію в світі - 79%. Це дані Всесвітнього економічного форуму. От якщо взяти молодь віком від 20 до 26 років, то 79% отримують так чи інакше вища освіта. 60% отримують за рахунок бюджету, ще 20% отримують її за власні гроші", - сказав він.

За його словами, якщо дивитися якісні показники, то вже "з інженерної освіти ми знаходимося у п'ятому десятку, а з бізнес-освіти - в кінці першої сотні".

Як повідомлялося раніше, в 2017 році для вступників з Криму передбачено квоту не більше 2600 бюджетних місць. Квота буде розподілена по 35 внз України, зокрема, на базі яких створені освітні центри "Крим-Україна".

Абітурієнтам з Криму необхідно лише пройти державну підсумкову атестацію з 2 предметів (українська мова, історія України) і здати вступний іспит по одному предмету, визначеного вузом, або творчий конкурс. Найбільше бюджетних місць для кримчан передбачено у Львівській політехніці (338), Одеської юридичної академії (181), Одеському національному університеті ім. І. в. Мечникова (160), Запорізькому національному університеті (127), Херсонському державному університеті (127) та ін.

Нагадаємо, МОН планує створити агентство кваліфікацій.